Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

Belgische identificatie-app Itsme ondersteunt nu ook wettelijke handtekening

Gebruikers van Itsme kunnen voortaan op elektronische wijze een gekwalificeerde handtekening onder documenten zetten. Itsme is een identificatie-app waarmee Belgen zich zonder kaartlezer kunnen aanmelden bij banken en overheidssites.

SpaceX lanceert Falcon 9 met eerste privaat gefinancierde maanlander aan boord

SpaceX heeft vrijdagochtend zijn 70e ruimtemissie met succes afgerond. Het bedrijf lanceerde een Falcon 9 met drie ruimtevaartuigen aan boord, waaronder de IsraŽlische SpaceIL-maanlander. De Falcon 9-raket landde op het droneschip.

Facebook stopt met omstreden vpn-app en last aannamestop in voor Research-app

Facebook stopt met onbetaalde marktonderzoekprogramma's en de vpn-app Onavo. Ook neemt het bedrijf geen nieuwe gebruikers meer aan voor de Facebook Research-app. De afgelopen maand kwam het bedrijf onder vuur te liggen vanwege zijn marktonderzoekpraktijken.

Belgisch digitaal administratieplatform Doccle breidt uit met chatbot

Gebruikers van Doccle, een groot platform voor digitale administratie in BelgiŽ, kunnen voortaan gebruikmaken van een chatbot. Volgens Doccle biedt de virtuele assistent sneller een antwoord op vaak gestelde vragen.

Gerucht: Nvidia brengt volgende maand GTX 1650 uit

Nvidia werkt aan een nieuwe GTX-kaart met Turing-gpu. Die GTX 1650 verschijnt volgens een gerucht volgende maand. De kaart zou een plek in Nvidia's line-up onder de GTX 1660 en GTX 1660 Ti gaan innemen, die ook nog moeten verschijnen.

Xiaomi onthult slimme speaker met aanraakscherm

Xiaomi heeft bekendgemaakt dat het werkt aan de Xiao Ai Touchscreen Speaker Box. Het gaat om een slimme luidspreker met aanraakscherm, waarmee de Chinese fabrikant de concurrentie wil aangaan met toestellen als de Google Home Hub en de Echo Show van Amazon.

MariaDB 10.3.13

MariaDB is ontstaan als fork van MySQL, nadat dit in 2009-2010 door Oracle werd overgenomen. Voor een overzicht van de verschillen tussen MariaDB en MySQL kun je op deze en deze pagina's terecht. MariaDB is een krachtige opensourcedatabaseserver, die vooral populair is als website- en forumdatabase. De ontwikkelaars hebben versie 10.3.13 uitgebracht. De eerste stable uit de 10.3.x-tak stamt uit mei 2018 en heeft voor vijf jaar ondersteuning meegekregen. De beknopte aankondiging van deze uitgave ziet er als volgt uit: MariaDB 10.3.13 Release Notes MariaDB 10.3 is an evolution of MariaDB 10.2 with several entirely new features not found anywhere else and with backported and reimplemented features from MySQL. MariaDB 10.3.13 is a Stable (GA) release. Thanks, and enjoy MariaDB! Notable Changes

Facebook haalt vier Nederlandse pagina's met nepwinacties offline

Facebook heeft vier Nederlandse pagina's met nepwinacties offline gehaald. De beheerders van die pagina's lieten gebruikers het e-mailadres invullen, waarna gebruikers spam ontvingen van het bedrijf achter de pagina's.

HWiNFO32/64 6.02

Realix heeft versie 6.02 van HWiNFO32 en HWiNFO64 uitgebracht. Dit programma geeft een overzicht van de hardware in een Windows-pc. Ook kunnen de processor, het geheugen en de harddisk aan enkele eenvoudige prestatietests worden onderworpen. Daarnaast kunnen de waardes van de diverse sensors op het moederbord, de videokaart en de harde schijf worden uitgelezen. Het programma maakt statusrapporten die in tekst-, csv- of xml-formaat kunnen worden gegenereerd. In deze update zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Changes in HWiNFO32 & HWiNFO64 v6.02:

Samsung maakt update voor zelf instellen Bixby-knop op Galaxy S9 en S8

Samsung is bezig met een update die gebruikers de mogelijkheid geeft zelf een functie toe te kennen aan de Bixby-knop op de Galaxy S9, S8, Note 9 en Note 8. Die functie zit ook op de Galaxy S10, zo bleek deze week.

Purism Librem 5-smartphone krijgt NXP-soc na fix voor problemen

De Purism Librem 5-smartphone, die zich wil onderscheiden met opensource-hardware en -software, krijgt een soc van het Nederlandse NXP. De soc leek ongeschikt door diverse bugs, maar deze maand kwam er een update die de problemen oploste.

Gerucht: Google gaat komende maand gameconsole presenteren

Google is van plan om volgende maand tijdens zijn presentatie op de Game Developers Conference in San Francisco een gameconsole te presenteren, samen met een door Google ontwikkelde controller om te kunnen gamen.

YouTube beperkt advertenties bij bepaalde video's met minderjarigen

YouTube is bezig met het aanpassen van het algoritme, zodat gebruikers minder snel video's vinden die anderen misbruiken om in de reacties tips voor kinderporno uit te wisselen. Ook beperkt de site advertenties bij bepaalde video's.

Metro Exodus - Verdient een betere regisseur

Metro Exodus biedt niet wat we hoopten. Dat komt vooral doordat de teksten slecht zijn en ook de voice acting te wensen over laat. Voor een verhalende game is dat funest.

Render toont Xperia 1-smartphone als opvolger XZ3

Techjournalist Evan Blass heeft een render online gezet van de smartphone die volgens hem Xperia 1 gaat heten. Het gaat om de opvolger van de XZ3 als high-end model in de line-up van de Japanse fabrikant.

Topman en gezicht van Nintendo vertrekt na vijftien jaar

Nintendo neemt in april afscheid van Reggie Fils-Aime, directeur van Nintendo Amerika en presentator tijdens persconferenties van de Japanse consolemaker. Marketingdirecteur Doug Bowser volgt hem op.

Nike werkt aan fix voor bugs die zelfsluitende schoenen onbruikbaar maken

Schoenmaker Nike werkt aan een fix voor bugs die klanten ervaren met de Android-app om de schoenen te sluiten. Door de bugs kunnen gebruikers de schoenen niet sluiten, waardoor ze zo goed als onbruikbaar worden.

Nederlands bedrijf ontkent beschuldiging Oracle over fraude met ads op telefoons

Oracle claimt dat het een frauduleuze praktijk heeft ontdekt in de sdk van Tapcore, een bedrijf uit het Nederlandse Voorschoten. Tapcore ontkent de beschuldiging en zegt mee te willen werken aan een onderzoek naar de zaak.

Archos-smartphone heeft scherm met inkeping in de rechter bovenhoek

Archos heeft een smartphone aangekondigd met een inkeping in het scherm in de rechter bovenhoek. Vrijwel alle inkepingen in smartphones tot nu toe zijn gecentreerd. In totaal laat Archos vier nieuwe smartphones zien.

Digitaal Welzijn-app van Google komt uit voor andere smartphones

De Digitaal Welzijn-instellingen van Google komen uit voor andere smartphones dan Pixel-telefoons en smartphones in het Android One-programma. De Samsung Galaxy S10 en Nokia 8 en 6 uit 2017 krijgen ook deze app.

Klanten Tele2 mogen niet langer telefonisch wachtwoord mailadres laten wijzigen

Klanten van Tele2 kunnen niet langer toegang krijgen tot de eigen mailbox door een medewerker van de klantenservice het wachtwoord te laten resetten. RTL Nieuws kwam erachter dat de klantenservice de identiteit van klanten onvoldoende controleerde.

WhatsApp belooft fix voor truc om schermbeveiliging in iOS-app te omzeilen

WhatsApp heeft een fix beloofd voor een truc om de beveiliging met Face ID of Touch ID in zijn iOS-app te omzeilen. Daardoor kunnen kwaadwillenden chats lezen, ondanks dat de app bij het opstarten vraagt om authenticatie.

Nvidia introduceert Pascal-gpu's MX230 en MX250 voor laptops

Nvidia heeft de GeForce MX230 en MX250 op zijn site gezet. De nieuwe gpu's zijn onder andere voor relatief dunne en lichte laptops bedoeld, op de Pascal-architectuur gebaseerd en niet veel sneller dan de vorige generatie.

HTC kondigt standalone-vr-headset Vive Focus Plus aan

HTC heeft de Vive Focus Plus aangekondigd, een standalone-vr-headset met twee 6DoF-controllers. Die controllers werken met ultrasoon geluid om signalen naar de headset te sturen. De Focus Plus is voor de zakelijke markt.

WinRAR 5.70 bŤta 2

RAR Labs heeft de tweede bŤtarelease van versie 5.70 van zijn archiveringsprogramma's RAR en WinRAR uitgebracht. Deze populaire compressietool is beschikbaar voor diverse besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en macOS. Het programma kan overweg met de gangbaarste formaten - waaronder rar, zip, cab, arj, lzh, tar, gz, uue, bz2, jar, iso, 7z en z - heeft een skinnable interface, en ondersteuning voor Zip64- en multivolume-cab-bestanden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:

Uitgever ontkent dat consoleversie Overkill's The Walking Dead is geannuleerd

Sony heeft gamers die de PlayStation 4-versie van Overkill's The Walking Dead vooruit hadden besteld hun geld teruggegeven, omdat de game geannuleerd zou zijn. Uitgever 505 Games ontkent dat en zegt dat er nog gewerkt wordt aan het spel.

Maker van Light L16 met zestien camera's gaat samenwerken met cameradivisie Sony

Light, de Amerikaanse maker van de Light L16 met zestien camera's, gaat samenwerken met de cameradivisie van Sony. Camerasystemen die Light gaat leveren aan onder meer smartphonemakers, krijgen daarmee Sony IMX-camerasensors aan boord.

Samsung brengt Galaxy Home-speaker in april uit

Samsung start de verkoop van de Galaxy Home in april. Het bedrijf onthulde de slimme speaker met Bixby-assistent in augustus vorig jaar, maar daarna bleef het relatief stil rond de Home-speaker. Het aantal ondersteunde talen voor Bixby is uitgebreid.

Microsoft opent Quantum Lab in Delft

Op de campus van de TU Delft is donderdag het Microsoft Quantum Lab Delft geopend. Microsoft gaat hier samen met de TU Delft en QuTech aan een quantumcomputer op basis van majorana-quasideeltjes werken.

Paradox-spellen op Xbox One krijgen ondersteuning voor mods

Paradox Interactive introduceert samen met Microsoft Paradox Mods. Via het platform kunnen modificatiemakers hun creaties crossplatform op de pc en Xbox One uitbrengen. Vooralsnog werkt het alleen met simulatiespel Surviving Mars, andere Paradox-titels volgen later.

Coolblue opent dit jaar vijf nieuwe winkels in Nederland en BelgiŽ

Coolblue gaat in 2019 verscheidene nieuwe winkels in Nederland en BelgiŽ openen. Daarmee hoopt het bedrijf zijn 'zichtbaarheid' te vergroten en kunnen klanten de producten bekijken voordat ze iets kopen. Dit voorjaar gaat de eerstvolgende open: Tilburg krijgt een XXL-winkel.

Een extra scherm voor je laptop - Drie usb-monitors vergeleken

Het klinkt ideaal: een laptop van net een kilogram in je tas en je hebt toch altijd genoeg schermoppervlakte. Openklappen en je kunt werken of iets minder serieus doen.

Wetenschappers willen leds verbeteren op basis van onderzoek naar vuurvliegjes

Wetenschappers van de Pennsylvania State University denken leds te kunnen verbeteren op basis van onderzoek naar vuurvliegjes. Onder meer deze lichtgevende insecten blijken bepaalde structuren te hebben waarmee de efficiŽntie van leds flink kan worden verhoogd.

Verenigd Koninkrijk vergroot no-flyzones voor drones rond vliegvelden

Het VK gaat de no-flyzone rond vliegvelden voor drones vergroten. Waar dat nu nog een straal van ťťn kilometer is, wordt dat met ingang van 19 maart een straal van vijf kilometer rond de uiteinden van landingsbanen. Bij Dublin Airport vloog donderdag ook een drone.

Microsoft maakt Office-app voor Windows 10 beschikbaar

Microsoft heeft de Office-app voor Windows 10 vrijgegeven in zijn Microsoft Store. Bij een komende update van Windows 10 installeert Microsoft de opvolger van de Mijn Office-app standaard op systemen

Ubisoft werkt aan tv-serie op basis van piratengame Skull & Bones

Game-uitgever Ubisoft gaat in samenwerking met filmproductiebedrijf Atlas Entertainment een tv-serie maken die is gebaseerd op de nog uit te brengen piratengame Skull & Bones. Het is nog onbekend wanneer de serie uitkomt.

Op waterstof gebaseerde brandstof Electriq~Fuel komt naar Nederland

De op waterstof gebaseerde brandstof Electriq~Fuel komt in 2020 naar Nederland. Dat zegt producent Electriq~Global. Het bedrijf wil onder meer recyclingfabrieken starten en brandstof aanbieden voor vrachtwagens, schepen en mobiele generatoren.

Elon Musk belooft dat Tesla's volgend jaar volledig autonoom kunnen rijden

Elon Musk belooft dat auto's van Tesla voor het einde van 2020 volledig autonoom vanaf een parkeerplaats naar een bestemming kunnen rijden. Hij spreekt over volledige autonomie, wat betekent dat de bestuurder intussen een dutje zou kunnen doen.

Intel wil 'leren van community' bij maken eigen videokaarten

Intel is onder de naam The Odyssey gestart met een promotiecampagne voor zijn komende videokaart. Het bedrijf gaat evenementen organiseren en zegt te willen leren van de community. Intel brengt in 2020 een videokaart uit. Mogelijk verwijst Odyssey naar de naam.

'Knx-standaard voor domotica is onveilig bij koppeling met internet' - update

De knx-standaard voor domotica wordt vaak gebruikt voor systemen van huizen en gebouwen die op internet zijn aangesloten, maar volgens Computest is dat door gebrek aan authenticatie onveilig. Het zou om duizenden gebouwen en woningen gaan.