Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

Gerucht: overnamegesprekken Broadcom en Symantec zijn vastgelopen

Symantec en Broadcom hebben hun overnamegesprekken gestaakt, stellen bronnen van het Amerikaanse CNBC. De twee partijen zouden het niet eens kunnen worden over wat Broadcom per Symantec-aandeel zou betalen.

Astron koppelt gpu-cluster met 26 Nvidia Tesla V100's aan Lofar-radiotelescoop

Het Nederlands instituut voor radioastronomie Astron heeft Cobalt 2.0 in gebruik genomen, een rekencluster dat data van zijn omvangrijke Lofar-telescoop in real time moet verwerken. Onderdeel van het cluster zijn 26 Nvidia Tesla V100-accelerators.

Releasenotes - Development-iteratie #160

Onze developers hebben iteratie #160 opgeleverd. Aangezien we in deze iteratie veel werk hebben gedaan dat niet direct zichtbaar is voor de meeste gebruikers, geven we hier een overzicht op hoofdlijnen in de vorm van releasenotes.

Deel je tofste Raspberry Pi-projecten met je medetweakers en de redactie

Sinds een kleine twee jaar publiceren we op Tweakers .build-artikelen, waarin we iets bouwen. Deze verschijnen eerst in ons papieren magazine en vervolgens op de site. Bij een dergelijke .build wordt vaak een singleboardcomputer ingezet om de boel aan te sturen.

Intel brengt neuromorfisch systeem uit met rekenkracht van '8 miljoen neuronen'

Intel heeft Pohoiki Beach aangekondigd, een systeem met 64 neuromorfische Loihi-chips voor onderzoeksdoeleinden. Het systeem, dat is gebaseerd op de werking van het menselijk brein, moet berekeningen op het gebied van kunstmatige intelligentie efficiŽnt afhandelen.

TU Delft-studenten presenteren zonneauto NunaX

Zestien studenten van de TU Delft hebben als onderdeel van het Vattenfall Solar Team hun nieuwste zonneauto gepresenteerd. De NunaX moet in de Challenger-klasse van de Bridgestone World Solar Challenge opnieuw de buit binnenhalen.

Autoriteit Persoonsgegevens deelt AVG-boete van 460.000 euro uit aan ziekenhuis

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een boete van 460.000 euro opgelegd aan het Haagse HagaZiekenhuis vanwege de slechte beveiliging van patiŽntendossiers. Ook krijgt het ziekenhuis een last onder dwangsom. Het is de eerste boete onder de AVG.

Populaire app Airmail gaat maandelijks bedrag vragen voor pushmeldingen

De populaire app Airmail voor iOS heeft een abonnementsmodel geÔntroduceerd waardoor gebruikers moeten betalen voor pushmeldingen en het ondersteunen van meer dan ťťn account. Gebruikers zijn niet blij.

Renders Honor 9X en 9X Pro tonen mogelijk ingeklapte pop-up-frontcamera

Er zijn nieuwe beelden online verschenen van de Honor 9X en 9X Pro die eerdere geruchten lijken te bevestigen dat de telefoons een uitschuifbare selfiecamera krijgen. Op de renders is te zien hoe het scherm de volledige voorkant van het toestel beslaat, zonder notch.

Tweakers aan het werk - ?Zonder gezonde chaos is het maar saai?

Martijn Scheffel werkt als teamcoŲrdinator bij Avantage, waar hij een klantenteam aanstuurt, maar ook zelf de techniek in duikt. Hij vertelt over wat hij belangrijk vindt in zijn werk en over persoonlijke ontwikkeling, en geeft tips voor mensen die in de ict willen werken. "Als ik geen plezier heb in mijn werk, ga ik echt iets anders zoeken."

Windows 10 krijgt ondersteuning voor Alexa in vergrendelscherm

Microsoft werkt aan een manier om slimme assistenten in het vergrendelscherm van Windows te implementeren. In het begin gaat het alleen nog om Amazons Alexa. Gebruikers kunnen daarmee hun pc ook met de stem bedienen als die op standby staat.

De toekomst van uhd-blu-ray - Zit er nog leven in de 4k-schijfjes?

Zullen de 128Mbit/s-bitrate, de 4k-resolutie en de toevoeging van high dynamic range genoeg zijn om uhd-blu-ray in leven te houden?

Shotcut 19.07.15

Shotcut is een uitgebreid opensource en crossplatform videobewerkingsprogramma voor Windows, Linux en macOS. Het maakt gebruik van FFmpeg en heeft daardoor ondersteuning voor de meest gangbare formaten audio en video. De bestanden worden niet geÔmporteerd, maar worden in hun originele formaat bewerkt. Het kan overweg met meerdere sporen en binnen een project kan er een mix van formaten en resoluties worden gebruikt. Versie 19.07.15 van Shotcut uitgekomen en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes and Improvements

Alienware-medeoprichter gaat bij AMD werken aan gameoplossingen

Frank Azor, een van de oprichters van Alienware, is in dienst getreden bij AMD. Enkele weken geleden werd bekend dat hij vertrok bij Dell en inmiddels is duidelijk geworden dat hij bij AMD aan de slag gaat als Chief Architect of Gaming Solutions.

Text Editor Pro 7.5.1

Versie 7.5.1 van Text Editor Pro is uitgekomen. Deze gratis en lichtgewichtteksteditor heeft uitgebreide mogelijkheden, die vooral voor softwareontwikkelaars interessant zijn. Zo zijn er syntax-highlighting voor meer dan vijftig script- en programmeertalen, macro's, verticale selectieblokken en kan het bestanden vergelijken. Het programma wordt actief ontwikkeld en met grote regelmaat verschijnen er nieuwe versies met kleine verbeteringen. Sinds versie 7.4.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 7.5.1:

'Nieuwe MacBook Air heeft een ssd met 35 procent lagere leessnelheden'

De vernieuwde MacBook Air waarvan Apple onlangs de prijs met 100 euro verlaagde, heeft volgens een Franse website een ssd met lagere leessnelheden ten opzichte van de ssd uit de MacBook Air uit 2018. Het zou om een verlaging van 35 procent gaan.

FreeFileSync 10.14

Versie 10.14 van FreeFileSync is uitgekomen. Met dit opensourceprogramma kan een back-up worden gemaakt of de inhoud van twee verschillende locaties worden gesynchroniseerd. Het is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS, is niet afhankelijk van zaken als Java of een .Net Framework en is bovendien licht in gebruik. De Windows-installer bevat aparte 32bit- en 64bit-versies, en biedt ook de mogelijkheid om een portable versie te installeren. Sinds versie 10.12 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in FreeFileSync version 10.14:

Onderzoekers manipuleren WhatsApp-mediabestanden via externe Android-opslag

Onderzoekers van Symantec hebben de externe Android-opslag gebruikt om via WhatsApp of Telegram ontvangen mediabestanden te manipuleren. Het gaat om een bekende kwetsbaarheid op Android rondom het gebruik van de externe opslag.

Dab+-zendmast kan storingen veroorzaken bij ontvangers in auto's en garagedeuren

In het Belgische Maaseik klagen bewoners al enige tijd over auto's die niet meer starten en garagedeuren die niet meer opengaan. Die problemen worden in ieder geval deels veroorzaakt door een onlangs geplaatste antenne voor dab+, bevestigt de telecomtoezichthouder.

AMD Link-app laat pc-games naar Android TV en Apple TV streamen

AMD heeft zijn bestaande Link-app een update gegeven waarmee gebruikers hun pc-games nu ook kunnen streamen naar televisies met het Android TV-besturingssysteem en Apple TV-apparaten.

Datalek bij Belgisch sociaal netwerk Netlog in 2012 omvatte 49 miljoen accounts

Have I Been Pwned heeft gegevens van 49 miljoen Netlog-accounts ontvangen en in zijn database gezet. Het gaat om e-mailadressen en onversleutelde wachtwoorden. Netlog was een Belgisch sociaal netwerk, het lek stamt uit 2012 en werd vorig jaar bekendgemaakt.

Qualcomm introduceert Snapdragon 855 Plus met hoger geklokte cpu- en gpu-cores

Qualcomm kondigt de Snapdragon 855 Plus aan. De soc is gelijk aan de bestaande versie, maar heeft een iets hogere kloksnelheid voor de cpu- en gpu-cores. In de tweede helft van dit jaar komen er apparaten uit met de Snapdragon 855 Plus-soc.

Alan Turing krijgt plek op briefje van vijftig pond

Computerwetenschapper en codekraker Alan Turing prijkt straks op het briefje van vijftig pond. De Brit is gekozen uit een shortlist van twaalf genomineerde wetenschappers, waaronder ook Stephen Hawking. Het nieuwe biljet gaat eind 2021 in circulatie.

Microsoft Word voor Android is meer dan een miljard keer geÔnstalleerd

Microsofts Word-applicatie voor Android is meer dan een miljard keer geÔnstalleerd. Een jaar geleden stond de teller nog op een half miljard installaties. Excel, PowerPoint, OneNote en OneDrive zijn nu ook op een half miljard telefoons gezet.

Tele2 Zakelijk-abonnementen gaan over in T-Mobile Ondernemen-aanbod

Per 1 augustus is het niet meer mogelijk om Tele2 Zakelijk-abonnementen af te sluiten. T-Mobile biedt vanaf dan alleen nog zakelijke abonnementen aan onder zijn eigen T-Mobile Ondernemen-aanbod. Voor huidige klanten verandert er niets.

Uitvinder van Compatible Time-Sharing System is overleden

De Amerikaanse computerwetenschapper Fernando 'Corby' Corbatů is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij werkte bij het MIT aan het Compatible Time-Sharing System en legde daarmee de basis voor veel huidige OS-functies, waaronder die op het gebied van privacy.

'Productie Note 10 loopt vertraging op door handelsoorlog Zuid-Korea en Japan'

De productie van de Samsung Galaxy Note 10 zou enige vertraging hebben opgelopen door de handelsoorlog tussen Zuid-Korea en Japan. Ondanks de problemen, die het gevolg zijn van Japanse sancties, gaat de onthulling van Samsungs vlaggenschip gewoon door op 7 augustus.

Albert Heijn test bezorgrobot op High Tech Campus Eindhoven

Albert Heijn is in Eindhoven begonnen met een twee weken durende test met een bezorgrobot. Klanten kunnen boodschappen bestellen via een app en die worden vervolgens met het autonome voertuigje afgeleverd.

Microsoft waarschuwt Windows 10-gebruikers voor einde support April 2018 Update

Wie een te oude versie van Windows 10 gebruikt krijgt voortaan een waarschuwing dat dit besturingssysteem binnenkort niet meer wordt ondersteund. Gebruikers van de Windows 10 April 2018 Update, waarvoor in november het doek valt, zijn de eersten die de melding ontvangen.

Overheid kan niet zeggen of antivirus van Kaspersky nog wordt gebruikt

De Nederlandse Rijksoverheid weet niet of er nog beveiligingssoftware van Kaspersky wordt gebruikt. Volgens radioprogramma Reporter is die informatie er niet, volgens de overheid zelf wel. Kaspersky zelf zegt Łberhaupt niet aan de overheid te leveren.

World of Tanks Blitz 6.1

World of Tanks Blitz heeft zijn oorsprong in Wargaming, de maker van World of Tanks, World of Warships, World of Warplanes, Master of Orion en Total War: Arena. Het kan gezien worden als het kleine, snelle broertje van World of Tanks, en is een free-to-play, onlinespel waarin spelers elkaar in teams bestrijden met tanks uit de periode tussen grofweg 1925 en 1965. Het spel is gratis te spelen, maar maakt gebruik van microtransacties, waarmee je bijvoorbeeld betere munitie of premiumvoertuigen kunt aanschaffen. Het spel draait op Android, iOS, macOS en Windows 10. Daarnaast is een versie via Steam beschikbaar voor macOS en Windows 7, 8 en 10. World of Tanks Blitz 6.1 is uitgebracht met de volgende aankondiging: Update 6.1 Prepare your devices for Update 6.1, which rolls out July 10. You'll be able to try on a striking, new camouflage, feast your eyes on graceful wisps of smoke when shooting, and blow off even more enemy turrets! New Warpaints

EU-satellietnavigatiesysteem Galileo ligt sinds vrijdag plat door incident

Het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo ligt sinds vrijdag plat door een 'technisch incident'. Het gaat om een probleem bij de infrastructuur op de grond, zegt de organisatie die het systeem beheert. Galileo kan nog wel gebruikt worden als Search and Rescue-dienst.

Marktplaats gaat gebruikers waarschuwen voor links naar onofficiŽle betaalsites

Marktplaats heeft een nieuwe maatregel doorgevoerd tegen phishing nadat de politie een toename van meldingen van betaalverzoekfraude met betrekking tot de site binnenkreeg. Voortaan waarschuwt de site het als gebruikers een onofficiŽle betaalomgeving openen.

Microsoft stopt met Remix 3D en Internet Games

Microsoft kondigt aan dat in januari volgend jaar zijn Remix 3D-dienst voor 3d-ontwerpen gaat sluiten. Tegelijkertijd meldt het bedrijf dat Internet Games voor Windows XP en Windows 7 met pensioen gaan.

Win 50 euro Amazon-tegoed en vind de beste Prime Day-deals in de Pricewatch

Op 15 en 16 juni vindt Prime Day 2019 van Amazon plaats, het jaarlijkse moment waarop de webshop stunt met prijzen en grote kortingen geeft. Samen met Amazon kunnen we tien Tweakers blij maken met vijftig euro Amazon-tegoed. Handig voor als je een mooie deal voorbij ziet komen.

Xiaomi Mi A3 heeft triple camera en amoledscherm met vingerafdrukscanner

De Xiaomi Mi A3-smartphone bevat een in het scherm geÔntegreerde vingerafdrukscanner in plaats van aan de achterkant. Dat maakt de fabrikant bekend en meer specificaties en foto's van Android One-toestel zijn online verschenen.

Desktop Best Buy Guide - Juli 2019

We hebben de BBG voor juli twee weken uitgesteld zodat we rekening kunnen houden met de introductie van nieuwe processors en videokaarten van AMD en Nvidia.

Paint.NET 4.2

Versie 4.2 van Paint.NET is uitgekomen. Dit teken- en beeldbewerkingsprogramma slaat een brug tussen het met Windows meegeleverde Paint en dure maar zeer uitgebreide programma's als Adobe Photoshop en Corel Photo Paint. Tegenwoordig wordt het programma ook via de Windows Store aangeboden, al wordt voor die versie wel een kleine vergoeding gevraagd. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. paint.net 4.2 is now available!

Patent toont vouwbare slimme bril van Samsung

Samsung lijkt te werken aan een slimme bril, die net als een conventionele bril kan worden opgevouwen. Dat moet niet alleen het opbergen van de bril gemakkelijker maken, maar ook zorgen voor gemakkelijkere reparatie.

'Huawei gaat honderden mensen ontslaan in de VS na handelrestricties'

Huawei zou van plan zijn om in de Verenigde Staten honderden banen te schrappen. De ontslagen zouden vallen bij dochterbedrijf Futurewei, die onderzoek en ontwikkeling doet voor Huawei. De ontslagen zouden te maken hebben met de restricties die tegen Huawei zijn opgelegd.