Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

AIVD publiceert kerstpuzzel van 2018

De AIVD heeft de 2018-editie van zijn beruchte kerstpuzzel gepubliceerd. De puzzel bevat 26 opgaven die wat moeilijkheidsgraad weer van de hors catťgorie zijn. Antwoorden zijn tot 15 januari 2019 23:59 uur in te zenden bij aivdkerstpuzzel2018@minbzk.nl.

DBeaver 5.3.0

DBeaver is een tool om databases te beheren. Het kan onder andere queries uitvoeren, data tonen, filteren en bewerken. Ondersteuning voor de bekende databases, zoals MySQL, Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, Firebird en SQLite, is aanwezig. Het is verkrijgbaar in een ce- en ee-smaak, waarbij de eerste zonder kosten als open source te gebruiken is. De enterprise-smaak voegt ondersteuning van verschillende nosql-databases toe, zoals MongoDB, Apache Cassandra en Apache Hive, en bevat verder extra plug-ins en jdbc-drivers. De ontwikkelaars hebben versie 5.3.0 uitgebracht met de volgende veranderingen: Version 5.3.0

Ministerie wil cryptovaluta opnemen in Nederlandse antiwitwaswet

Aanbieders van diensten met cryptovaluta moeten hiervoor een vergunning hebben, volgens een wetsvoorstel van het Nederlandse ministerie van Justitie. Dit moet helpen bij de aanpak van witwassen en de financiering van terrorisme.

Sundar Pichai: Google heeft nu geen plannen voor Chinese zoekmachine

Google-directeur Sundar Pichai verklaarde tegenover de Judiciary Committee van het Huis van Afgevaardigden dat Google op dit moment geen plannen heeft om terug te keren naar de Chinese markt.

Hyundai wil vanaf 2030 jaarlijks 500.000 waterstof-elektrische auto's produceren

Hyundai heeft zijn FCEV Vision 2030-roadmap aangekondigd. De Koreaanse fabrikant streeft ernaar de productie van waterstof-elektrische auto's op te voeren zodat over twaalf jaar een half miljoen stuks per jaar van de lopende band rollen.

Brussel opent onderzoekscentrum voor ict-beveiliging

In Brussel zijn dinsdag de deuren van een instituut geopend waar de kennis van vijftien onderzoekscentra op het gebied van ict-beveiliging samen moet komen. Het Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation moet bedrijven helpen zich te weren tegen ict-criminaliteit.

Huawei begint met verkoop laptops in BelgiŽ

De Huawei Matebook X Pro is vanaf nu verkrijgbaar in BelgiŽ, bij drie verschillende verkooppunten. De laptop is de eerste pc die het Chinese bedrijf in het land verkoopt. Smartphones biedt het daar al langer aan.

Mozilla Firefox 64.0

Mozilla heeft versie 64 van zijn webbrowser Firefox uitgebracht, de achtste versie gebaseerd op Firefox Quantum. De browser heeft met Quantum niet alleen een nieuw uiterlijk en logo gekregen, ook onder de motorkap is er veel veranderd. Zo zijn de prestaties van de browser engine flink verbeterd, zijn de zoek- en adresbalk gecombineerd en is er veel aan de beveiliging gesleuteld. Als een gevolg daarvan worden zogenaamde legacy extensies niet meer ondersteund. In versie 64 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New

Beyond Good and Evil 2-game-updatetrailer laat vechtsysteem zien

Ubisoft heeft een nieuwe game-updatetrailer gedeeld van Beyond Good and Evil 2. Daarin gaat de ontwikkelaar dieper in op het vechtsysteem, de coŲperatieve modus en de upgrades voor wapens en voertuigen.

Supermicro: onderzoek haalt geen spionagechips boven water

Supermicro meldt dat er na een onderzoek geen bewijs is gevonden van spionagechips die zonder zijn kennis of toestemming in zijn moederborden zijn geÔnstalleerd. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een brief aan zijn klanten in reactie op berichtgeving van Bloomberg.

RouterOS 6.43.7

MikroTik heeft RouterOS 6.43.7 uitgebracht. RouterOS is een besturingssysteem dat zich richt op het uitvoeren van routertaken, denk daarbij natuurlijk aan het routeren van netwerkverkeer, maar ook aan een firewall, bandbreedtemanagement, het aansturen van draadloze accesspoints, een hotspotgateway en een vpn-server. Het kan zowel op de hardware van MikroTik als op x86- of virtuele machines zijn werk doen. Voor het gebruik is een licentie nodig, die bij de aankoop van MikroTik-hardware is inbegrepen. De lijst met veranderingen voor deze uitgave ziet er als volgt uit: MAJOR CHANGES IN v6.43.7:

Google Pay is beschikbaar in Frankrijk

Klanten van zes verschillende Franse banken kunnen vanaf dinsdag Google Pay gebruiken. Ook bij een aantal Franse online diensten en winkels is het mogelijk om de betaaldienst in te zetten. Samsung Pay en Apple Pay zijn al beschikbaar in het land.

Multiplayermodus Stardew Valley komt 12 december naar de Nintendo Switch

De Nintendo Switch-versie van Stardew Valley krijgt een multiplayermodus. Op 12 december is deze beschikbaar in Europa, Noord-Amerika en Japan. Wanneer de multiplayermodus uitkomt voor de PlayStation 4, de PS Vita, de Xbox One en iOS, is nog niet bekend.

MediaInfo 18.12

Versie 18.12 van MediaInfo is uitgekomen. Dit programma is bedoeld om meer te weten te komen over de eigenschappen van audio- en videobestanden. Het programma geeft uitgebreide informatie over de tags, gebruikte codecs en containers. MediaInfo is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS, en kan met een grafische gebruikersinterface of via de commandline worden gebruikt. Het programma is geheel naar eigen smaak aan te passen en ook in het Nederlands te gebruiken. Verder zijn er uitgebreide mogelijkheden om de verzamelde informatie te exporteren. Kies bij het downloaden voor 'without installer', want de Windows-installatiebestanden bevatten adware. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:

Wine 4.0-rc1

De eerste release candidate van Wine versie 4.0 is verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD en Solaris te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave. De database met applicaties die onder Wine werken, al dan niet met behulp van kleine aanpassingen, bevat op het moment van schrijven 26.021 titels. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What's new in this release:

pfSense 2.4.4-p1

Het pfSense-project is in 2004 begonnen als een afsplitsing van m0n0wall vanwege verschillende visies bij de ontwikkelaars, en in de loop van de jaren uitgegroeid tot een router- en firewallpakket dat in zowel kleine als zeer grote omgevingen kan worden ingezet. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. Het ontwikkelteam heeft pfSense 2.4.4-p1 uitgebracht met de volgende veranderingen: pfSense 2.4.4-RELEASE-p1 now available We are excited to announce the release of pfSense software version 2.4.4-p1, now available for upgrades! pfSense software version 2.4.4-p1 is a maintenance release, bringing security patches and stability fixes for issues present in the 2.4.4 release. Highlights The following lists are a brief summary of changes in pfSense 2.4.4. To see a complete list of changes and find more detail, see the Release Notes. SECURITY / ERRATA This release includes several important security patches:

BlackBerry UEM 12.10

BlackBerry Unified Endpoint Management, UEM in het kort, kan gezien worden als de verdere ontwikkeling en samenvoeging van zowel BlackBerry Enterprise Server als Good Control MDM/MAM. Het product richt zich op mdm, het beheren van devices, en mam, het beheren van applicaties op deze devices. Daarnaast kan het worden geÔntegreerd met andere producten om de functionaliteit uit te breiden, zoals BlackBerry Share, BlackBerry Workspaces en BlackBerry 2FA. BlackBerry UEM 12.10 is verschenen en de bijbehorende lijst met vernieuwingen ziet er als volgt uit: What's new in BlackBerry UEM 12.10 Android

Microsoft SQL Server 2019 CTP 2.2

Microsoft heeft een nieuwe community technology preview van SQL Server 2019 uitgebracht met 2.2 als versienummer. SQL Server is een relationeel databasebeheersysteem dat T-SQL, een dialect van SQL, ondersteunt. Het is beschikbaar in verschillende smaken en kan daardoor ingezet worden voor kleine, middelgrote en grote databases. Het draait natuurlijk op het Windows-platform, maar ook op Linux, zoals Red Hat Enterprise Server en Ubuntu. Voor uitgave 2019 heeft men veel werk verzet om big data clusters en de database-engine te verbeteren. De aankondinging van SQL Server 2019 CTP 2.2 ziet er als volgt uit: Announcing SQL Server 2019 community technology preview 2.2 In September we announced SQL Server 2019 preview, the first release of SQL Server to create a unified data platform by packaging Apache SparkTM and Hadoop Distributed File System (HDFS) together with SQL Server as a single, integrated solution. SQL Server 2019 promises to simplify big data analytics for SQL Server users, break down data silos using data virtualization, and provide industry-leading performance and advanced security for your mission-critical applications. Today, Microsoft is now pleased to announce SQL Server 2019 community technology preview 2.2, the third in a monthly cadence of preview releases. This preview brings the following new features and capabilities to SQL Server 2019:

Gebruikersreview van de Maand - November 2018

Wat waren de beste reviews die in november verschenen? We zetten ze hier op een rij.

'42 procent van de Belgen gebruikt geen machinelearningfuncties op telefoon'

Smartphones worden door machinelearning steeds slimmer, maar consumenten hebben vaak geen idee hoe ze die technologie naar hun hand kunnen zetten. Uit een Belgisch onderzoek blijkt dat 42 procent van de smartphonebezitters nog nooit een machinelearningfunctie heeft gebruikt.

McLaren-editie OnePlus 6T met 10GB-werkgeheugen kost 709 euro

Smartphonefabrikant OnePlus heeft bekendgemaakt dat de McLaren-editie van de OnePlus 6T vanaf 13 december beschikbaar is voor een prijs van 709 euro. Deze versie van de al bestaande OnePlus 6T heeft 10GB werkgeheugen en een 30W-laadfunctie.

Instagram voegt walkietalkie-functie toe om te reageren met spraakberichten

Instagram heeft het chatgedeelte van zijn mobiele app uitgebreid met een walkietalkie-functie. Daardoor kan je voortaan ook met spraakberichtjes op foto's reageren, zonder dat je meteen een videochat hoeft te starten.

Epic Games haalt Infinity Blade-trilogie uit App Store

Epic Games heeft de Infinity Blade-spellen uit de App Store gehaald. De opties voor in-app-aankopen zijn ook verwijderd. Huidige spelers hebben nog wel toegang tot hun account en kunnen nog steeds spelen.

Google-ceo getuigt voor Congres terwijl kritiek op China-zoekmachine groeit

Dinsdag zal Sundar Pichai, de directeur van Google, getuigen voor een commissie van het Amerikaanse Congres. Daarin zal het onder meer gaan over de transparantie van het bedrijf, dataverzameling, toegepaste filterpraktijken en wellicht over de geplande Chinese zoekmachine.

Honor View 20 heeft 48Mp-hoofdcamera en gat in het scherm voor frontcamera

Bij de nieuwe Honor View 20 gaat de frontcamera niet langer schuil in een notch, maar in een klein gaatje in het scherm. Huaweis submerk volgt daarmee het voorbeeld van de Samsung Galaxy A8s. De View 20 wordt op 22 januari officieel voorgesteld op een persevenement in Parijs.

Apple Pay is beschikbaar in Duitsland

Apple heeft zijn betaaldienst Apple Pay nu ook officieel in Duitsland uitgebracht. Op dit moment ondersteunen vijftien financiŽle instellingen de dienst in Duitsland en daar komen er in 2019 nog negen bij.

December Prijzen Parade - Dag 5: Win een MSI GV62 8RE-laptop

De laatste weken voor kerst viert Tweakers altijd de December Prijzen Parade. Mede dankzij onze partners mogen we jullie, onze trouwe users, dan blij maken met vette cadeaus. Vandaag staat de Prijzen Parade in het teken van de volgende weggeefactie: een MSI GV62 8RE-laptop!

Chrome OS met tabletmodus - Android met een dun laagje Chrome

Google blijft sleutelen aan zijn Chrome OS en heeft de software onlangs geoptimaliseerd voor tablets. Zo sluipt Android langzaam maar zeker de software voor Chromebooks binnen.

Nextcloud 15.0.0

Versie 15 van Nextcloud is uitgekomen. Met dit programma is het mogelijk om in eigen beheer cloudopslag te draaien. Nextcloud is ontstaan nadat een groot aantal ontwikkelaars bij ownCloud zijn weggelopen en opnieuw zijn begonnen. Alle onderdelen, inclusief de enterprisefunctionaliteit, worden als open source aangeboden en het verdienmodel is gelijk aan wat Red Hat doet, namelijk het leveren van betaalde ondersteuning voor grote klanten. Nextcloud belooft verder een zogenaamde drop-in replacement, die het mogelijk maakt om eenvoudig van ownCloud naar Nextcloud over te stappen. Versie 15 bevat onder meer verbeteringen met betrekking tot tweetrapsauthenticatie, kunnen documenten naar pdf geconverteerd worden en zijn er prestatieverbeteringen waar te nemen. De complete release notes kunnen op deze pagina worden gevonden; dit is in het kort de changelog. Nextcloud 15 goes social, enforces 2FA and gives you a new generation real-time document editing This release marks a big step forward for communication and collaboration with others in a secure way, introducing:

Google trekt al in april 2019 stekker uit Google+ na recent datalek

Google laat weten dat het eerder de stekker uit Google+ trekt dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dit gebeurt nu in april volgend jaar en is een reactie op een nieuwe onthulde bug, waardoor informatie van 52,5 miljoen accounts tijdelijk was te raadplegen door derden.

'Microsoft voegt Snapdragon 850 en lte toe aan nieuwe HoloLens'

Microsoft zou van plan zijn om de Qualcomm Snapdragon 850-soc in te bouwen in de nieuwe versie van de HoloLens, meldt Neowin. Deze soc beschikt over de Snapdragon X20-modem, waarmee het tot stand brengen van een lte-verbinding tot de mogelijkheden behoort.

Tesla's Autopilot krijgt update voor stoplichten, rotondes en stoptekens

Elon Musk laat op Twitter weten dat bij Tesla op dit moment wordt getest met een versie van de Autopilot waarbij het systeem kan omgaan en inspelen op verkeerslichten, rotondes en stoptekens. Het gaat bij stoptekens waarschijnlijk om stopborden.

John Romero brengt in februari een gratis Doom-mod uit

John Romero, een van de programmeurs achter het oorspronkelijke, 25 jaar oude schietspel Doom, laat weten dat hij met zijn studio Romero Games in februari volgend jaar een onofficiŽle mod van Doom uitbrengt.

VN: meer dan helft van wereldbevolking is eind dit jaar een internetgebruiker

De International Telecommunication Union, een in telecommunicatie gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties, meldt dat tegen eind 2018 naar schatting 3,9 miljard mensen op aarde het internet zullen gebruiken.

Vodafone wil in Verenigd Koninkrijk putdeksels voorzien van 4g- en 5g-antennes

Vodafone is van plan om in het Verenigd Koninkrijk duizenden putdeksels te voorzien van antennes voor 4g- en 5g-netwerken. Het is de bedoeling dat hiermee de snelheden van de mobiele netwerken in drukke stedelijke gebieden wordt verhoogd.

Voyager 2-sonde heeft interstellaire ruimte bereikt

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laat weten dat Voyager 2 de heliosfeer achter zich heeft gelaten en zich inmiddels in de interstellaire ruimte bevindt. Dit is het deel van een sterrenstelsel waar zich geen sterren en planetenstelsels bevinden.

Pi-hole 4.1

Pi-hole is een advertising-aware dns- en webserver bedoeld om te draaien op een Raspberry Pi in het netwerk. Als op de router naar Pi-hole wordt verwezen voor dns-afhandelingen, zullen alle apparaten binnen het netwerk er automatisch gebruik van maken zonder dat er instellingen moeten worden aangepast. Vervolgens worden advertenties niet meer opgehaald, waardoor pagina's sneller laden. In potentie kan er ook malware mee buiten de deur worden gehouden. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar de uitleg en video's op deze pagina, of deze handleiding van Tweaker jpgview. De ontwikkelaars achter Pi-hole hebben versie 4.1 uitgebracht en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New

GPU-Z 2.16.0

Versie 2.16.0 van GPU-Z is uitgekomen. Dit programma kan precies vertellen welke grafische kaart in de pc zit. Zo vermeldt het onder meer fabrikant, model, type, revisie en snelheid van de grafische processor, maar ook de hoeveelheid, type en snelheid van het geheugen. Hoewel de naam en het uiterlijk doen denken aan CPU-Z en PCI-Z, vergelijkbare programma's voor processors en pci-devices, zijn al deze programma's van andere makers. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

'China legt Apple importverbod op voor sommige iPhones in patentstrijd Qualcomm'

Qualcomm heeft via een rechtbank in China een import- en verkoopverbod van iPhones weten af te dwingen. Het zou om iPhones van de 6s tot en met de X gaan, maar Apple bestrijdt dat en meldt dat alleen modellen met een ouder besturingssysteem eronder vallen.

MGM stopt productie Metro 2033-film

De productie van de Metro 2033-film is gestaakt. Deze zou hetzelfde verhaal krijgen als het eerste boek, waar ook het eerste Metro-spel op is gebaseerd. Zowel de auteur als filmproducent MGM lijkt te hebben geconcludeerd dat het verhaal van Metro niet werkt in een Amerikaanse setting.