Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

Nvidia lijkt te werken aan 2-in-1 met 13,5"-lcd

Hardwaremaker Nvidia lijkt te werken aan een 2-in-1-apparaat met een 13,5"-lcd. Dat meldt XDA-Developers op basis van informatie in Nvidia's eigen software. Het apparaat zou draaien op een nieuwe versie van Nvidia's eigen Tegra-soc.

Microsoft verwijdert optie voor laten verlopen wachtwoorden in Windows 10

Microsoft verwijdert de optie om wachtwoorden automatisch te laten verlopen in Group Policy-instellingen voor Windows 10. Volgens Microsoft is het een verouderde methode van beveiliging. De wijziging zit in de 2019H1-versie van het besturingssysteem.

MDaemon 19.0.0

MDaemon Technologies heeft versie 19.0.0 van MDaemon uitgebracht. MDaemon is een mailserver voor het Windows-platform, met ingebouwde antivirus- en antispammogelijkheden. Daarnaast kunnen onder andere agenda's, en adres- en taaklijsten worden gedeeld, en kunnen afzenders door middel van DomainKeys of Sender ID worden gevalideerd. Een overzicht van alle mogelijkheden is op deze pagina te vinden. De belangrijkste verbeteringen die in versie 19 zijn aangebracht zijn hieronder voor je op een rijtje gezet. Email Server - Enhanced Integration with Third-Party Plugins

Medewerkers Amazon hebben toegang tot locatiedata Alexa-gebruikers

De medewerkers van Amazon die het algoritme van digitale assistent Alexa trainen door opnames af te luisteren, hebben toegang tot locatiedata. Daardoor kunnen ze achterhalen waar gebruikers van de dienst wonen.

EvLeaks: fabrikanten laten info over smartphones zelden opzettelijk uitlekken

Het gebeurt zelden dat fabrikanten info over en afbeeldingen van hun smartphones opzettelijk laten lekken, claimt Evan Blass, ook bekend als EvLeaks. Sommige mensen veronderstellen dat fabrikanten dat doen om meer aandacht te krijgen voor hun smartphone.

Gerucht: goedkopere Nintendo Switch komt eind juni uit

De goedkopere versie van de Nintendo Switch komt eind juni uit, zegt financieel persbureau Bloomberg. Later dit jaar zou er een aparte 'bescheiden upgrade' komen voor de bestaande versie van de Switch.

Chromecast-update zorgt voor problemen streamen NPO Start en NLZiet

Een update voor Googles hdmi-dongle Chromecast heeft gezorgd voor problemen bij gebruikers die beelden van NPO Start of NLZiet willen streamen. Beide diensten werken aan een oplossing voor de problemen.

Google Maps begint met weergeven beschikbaarheid laders elektrische auto's

Google Maps gaat weergeven of laders voor elektrische auto's in gebruik zijn of beschikbaar zijn om op te laden. Dat heeft de zoekgigant bekendgemaakt. Dat gebeurt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

MSI toont Gaming- en Prestige-laptops met Intel i9-processoren

MSI heeft nieuwe modellen getoond voor de Gaming- en Prestige-lijnen. De laptops krijgen een Intel Core i9-processor en videokaarten uit de Nvidia GeForce GTX 1600-serie. Over prijzen en beschikbaarheid in de Benelux maakt MSI niks bekend.

'OnePlus 7 Pro-smartphone kost rond 700 euro'

De OnePlus 7 Pro gaat in de 8GB-versie 750 euro kosten, meldt Android Central. Er is ook een 6GB-versie, waarvan de prijs niet bekend is. Die kost vermoedelijk rond 700 euro, denkt de site. OnePlus kondigt zijn nieuwe smartphones volgende maand aan.

Asus introduceert TUF Gaming-laptops met Ryzen-apu en Nvidia-gpu

Asus heeft nieuwe laptops getoond die met AMD-processors en Nvidia-kaarten worden geleverd. De laptops komen in 15,6"- en 17,3"-varianten en kunnen met een Ryzen 5- of Ryzen 7-apu worden uitgevoerd.

Sandboxie 5.30

Versie 5.30 van Sandboxie is uitgekomen. Met dit programma is het mogelijk om onder Windows programma's in een afgeschermde omgeving te draaien. Op die manier zijn wijzigingen die door programma's als Internet Explorer worden uitgevoerd, eenvoudig ongedaan te maken. Bovendien is er geen risico dat belangrijke onderdelen van het besturingssysteem worden aangetast. Sandboxie kan worden gebruikt op Windows XP en hoger, en een licentie kost 25 euro voor een jaar. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in version 5.30:

Onderzoekers maken kleine satelliet die ruimtepuin semiautonoom vangt met netten

Wetenschappers van de Amerikaanse, privaat gefinancierde onderzoeksuniversiteit Rensselaer Polytechnic Institute ontwikkelen een relatief autonoom opererende cubesat die door middel van het afschieten van netten ruimtepuin moet vangen.

MediaInfo 19.04

Versie 19.04 van MediaInfo is uitgekomen. Dit programma is bedoeld om meer te weten te komen over de eigenschappen van audio- en videobestanden. Het programma geeft uitgebreide informatie over de tags, gebruikte codecs en containers. MediaInfo is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS, en kan met een grafische gebruikersinterface of via de commandline worden gebruikt. Het programma is geheel naar eigen smaak aan te passen en ook in het Nederlands te gebruiken. Verder zijn er uitgebreide mogelijkheden om de verzamelde informatie te exporteren. Kies bij het downloaden voor 'without installer', want de Windows-installatiebestanden bevatten adware. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:

Gerucht: Apple brengt binnen een jaar twee nieuwe generaties AirPods uit

Apple zou binnen een jaar twee volgende versies van zijn draadloze oordopjes AirPods willen uitbrengen. De duurdere van die twee heeft een nieuw ontwerp, zo meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo in een nieuw rapport.

MAME 0.209

Versie 0.209 van MAME en MESS is uitgekomen. MAME staat voor Multiple Arcade Machine Emulator en is een programma waarmee het mogelijk is om een grote hoeveelheid klassieke arcadespellen te spelen. MESS staat voor Multi Emulator Super System en emuleert een groot aantal oude computers, zoals de Commodore 64, Atari 2600, Gameboy en ZX Spectrum. De uitgebreide lijst met veranderingen staat hier, de release notes kunnen hieronder worden gevonden. MAME 0.209

MailStore Home 12.0.1

Versie 12.0.1 is uitgekomen van MailStore Home. Met dit programma, dat gratis is voor thuisgebruik, kan een back-up worden gemaakt van alle e-mails. Ondersteuning is aanwezig voor pop3- en imap-accounts, de Microsoft-programma's Outlook Express tot en met Outlook 2016, Mozilla Thunderbird, accounts op Exchange, Kerio Connect en MDaemon, onlineaccounts zoals Gmail en mailbox-bestanden, die bijvoorbeeld door Eudora worden gebruikt. In deze uitgave is een probleem verholpen met het openen van hyperlinks in emails. Fixed

Oppo Reno-smartphone met periscopische telelens komt in juni uit voor 799 euro

Oppo heeft de Europese versies van zijn Reno-telefoons aangekondigd. Het topmodel met Snapdragon 855-soc, drie camera's en '10x hybride zoom' kost 799 euro. Er is ook een goedkoper model zonder telelens en met een Snapdragon 710-soc, die kost 499 euro.

Roadmap toont dat Intel in 2021 nog desktop-cpu's op 14nm maakt

Een roadmap die afkomstig is van Intel, toont dat de fabrikant in 2021 nog desktop-cpu's maakt op 14nm. Varianten die op 10nm worden gemaakt, staan niet op de desbetreffende roadmap. De eerste 10nm-laptopprocessors komen dit jaar in 'gelimiteerde' oplage.

Onderzoekers bedenken methode om levensduur solidstate-lithiumaccu's te verhogen

Amerikaanse wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld om solidstate-lithiumaccu's langer te laten meegaan. De onderzoekers hebben een speciale nanocoating ontwikkeld om te voorkomen dat het elektrolyt door het energiedichte lithium wordt aangetast.

'Malware die in Asus-updatetool werd gevonden trof ook gamebedrijven'

De malware die vorige maand op Asus-computers werd gevonden, is ook verspreid via Aziatische gameontwikkelaars en ict-bedrijven. Dat zegt beveiligingsbedrijf Kaspersky, dat de malware analyseerde.

Microsoft blokkeert Windows May 2019 Update op computers met externe schijven

Computers waarop externe schijven zijn geïnstalleerd, kunnen de Windows May 2019 Update niet installeren. Anders zou de update interne en externe schijven een andere stationsletter kunnen geven. Daarom moeten usb-sticks en sd-kaarten voor de update worden losgekoppeld.

IFixit: Samsung Galaxy Fold is 'verontrustend fragiel'

De Samsung Galaxy Fold is 'verontrustend fragiel', claimt iFixit. De site heeft een teardown van de vouwbare smartphone online gezet en daaruit blijkt dat er zwakheden zitten in het ontwerp van de telefoon. Samsung had de release al uitgesteld.

Planet Zoo - Frontier maakt moderne versie van Zoo Tycoon

Frontier Developments gooide de laatste jaren hoge ogen met Planet Coaster en Jurassic World Evolution. De studio pakt direct door en komt later dit jaar met Planet Zoo, als 'spiritueel opvolger' van de Zoo Tycoon-serie.

Uitgelekte beelden tonen mogelijke Pixel 3a die Google op 7 mei zal aankondigen

Er gaan al maanden geruchten dat Google op 7 mei twee goedkopere Pixel-smartphones zal aankondigen en van één toestel weten we nu ook hoe het er waarschijnlijk gaat uitzien. De betrouwbare 'leaker' Evan Blass tweette woensdag een foto van wat de Pixel 3a lijkt te zijn.

'Panasonics 10-25mm f/1.7-lens voor microfourthirds kost ongeveer 2200 euro'

Volgens een Russische manager van Panasonic, Mikhail Semenov, krijgt het eerder aangekondigde, relatief zeer lichtsterke 10-25mm f/1.7-zoomobjectief een prijs van omgerekend ruim 2200 euro. Het objectief moet nog dit jaar verschijnen, waarschijnlijk in de herfst.

Nvidia GeForce GTX 1650 gebruikt video-encoder van de vorige generatie

De Nvidia GeForce GTX 1650 maakt gebruik van de Volta video-encoder, een encoder met slechtere resultaten dan de nieuwere Turing-encoder. Het is tot nu toe de enige Turing-videokaart zonder de nieuwe encoder.

'Nederlandse servers hosten meeste beelden van seksueel kindermisbruik' - update

Bijna de helft van de online foto?s en video?s van seksueel kindermisbruik wordt gehost door servers in Nederland. Dit staat te lezen in het jaarlijkse rapport van de Internet Watch Foundation, een Britse organisatie die beeldmateriaal van kindermisbruik opspoort en probeert te verwijderen.

Versie 1.0 van opensourcegame SuperTuxKart met online multiplayer is verschenen

Ontwikkelaars hebben na twaalf jaar ontwikkeling versienummer 1.0 op opensourcekartgame SuperTuxKart geplakt. De nieuwe release is volgens hen de belangrijkste tot nu toe, onder andere door de toevoeging van spelen via netwerken.

Europa stemt in met biometrische 'database' van 350 miljoen mensen

De Europese Unie gaat het makkelijker maken om biometrische en identiteitsgegevens uit te wisselen tussen douanes, politie- en migratiediensten. Een nieuw Europees systeem leidt tot één doorzoekbare 'database' waar al die gegevens op te vragen zijn.

Ontwikkelaar maakt GameBoy-emulator met 'breedbeeldoptie'

Een ontwikkelaar heeft een emulator voor Nintendo's GameBoy-console gemaakt waarbij de grenzen van het vierkante beeld kunnen worden overschreden. Daarmee kunnen GameBoy-games met een bredere beeldverhouding worden gespeeld, al heeft het wel beperkingen.

'Apple wil dat winkels MacBook-toetsenborden binnen een dag repareren'

Apple wil dat de meeste toetsenbordproblemen van de MacBook en MackBook Pro de volgende dag in de Apple Stores gerepareerd zijn. Om dat mogelijk te maken hebben de winkels extra onderdelen gekregen. Apple laptops worden al langer geplaagd door toetsenbordproblemen.

Samsung investeert 103 miljard euro om in 2030 grootste processormaker te zijn

Samsung investeert tot aan 2030 een bedrag van 133 biljoen Koreaanse won in de productie van processors. Omgerekend is dat zo'n 103 miljard euro. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant wil daarmee 's werelds grootste fabrikant van logic chips worden.

Google brengt Chrome 74 uit met functie tegen bewegingsziekte

Google heeft Chrome 74 uitgebracht voor Windows, macOS en Linux. Ook de mobiele versies voor Android en iOS kunnen elk moment verschijnen. De meest opvallende vernieuwing is een functie om bewegingsziekte tegen te gaan.

Nederlandse politie koopt tweeduizend nieuwe bodycams na geslaagd experiment

De Nederlandse politie gaat tweeduizend nieuwe bodycams kopen om er in ieder geval in beperkte mate de basisteams mee uit te rusten. Dit besluit volgt op een proef waaruit volgens de politie blijkt dat een bodycam tot minder agressie en geweld tegen agenten leidt.

Netgear ReadyNAS OS 6.10.0

Netgear heeft ReadyNAS versie 6.10.0 uitgebracht. Deze software draait op de diverse nas-apparaten van Netgear, zoals de met een arm-processor uitgeruste RN102, RN104, RN202, RN204, RN212, RN214 en RN2120, en de met een x86-processor uitgeruste RN312, RN314, RN316, RN422, RN424, RN426, RN516, RN524X, RN526X, RN528X, RN626X, RN628X, RN716X, RR2304, RN3130, RN3138, RN3220, RN4220, RR3312, RR4312X, RR4312S, RR4360X en RR4360S. Informatie over hoe de update uitgevoerd moet worden is op deze pagina te vinden. deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Nikon D500 1.20

Nikon heeft voor zijn D500 digitale-spiegelreflexcamera's nieuwe firmware uitgebracht, met 1.20 als versienummer. Deze camera's hebben een aps-c-formaat dx-cmos-beeldsensor met 20,9 megapixels aan boord en zijn geschikt voor lenzen met een Nikon F-vatting. De firmware kan vanaf een Windows- of macOS-machine worden geïnstalleerd en is ongeveer 24MB groot. De lijst met veranderingen voor deze update ziet er als volgt uit: Changes from ?C? Firmware Version 1.15 to 1.20

Apache Tomcat 9.0.19 / 8.5.40 / 7.0.94

Apache Tomcat is een Webcontainer die is ontwikkeld door de Apache Software Foundation. Tomcat voert Java Servlets en JavaServer Pages uit, en biedt een http-webomgeving aan waarop Java-code direct kan worden gedraaid. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaars hebben versies 9.0.19, 8.5.40 en 7.0.94 uitgebracht, voorzien van de volgende aankondigingen: Tomcat 9.0.19 Released The Apache Tomcat Project is proud to announce the release of version 9.0.19 of Apache Tomcat. The notable changes compared to 9.0.17 include:

ASRock Z370 Killer SLI / Z370M Pro4/ITX 4.0

ASRock heeft een nieuw bios uitgebracht voor zijn Z370 Killer SLI-, Z370 Killer SLI/ac-, Z370M Pro4- en Z370M-ITX/ac-moederborden. Deze zijn opgebouwd rond een Intel Z370-chipset en bieden plaats aan een Intel Core-processor van de achtste generatie met een lga1151-socket. Het verschil tussen de uitvoeringen is de aanwezigheid van een Intel 802.11ac-wifimodule, Nichicon 12K Black Caps, Dual-Stack Mosfet (DSM) en 60A-powerchokes. Het versienummer is vastgezet op 4.00 en dit zijn de veranderingen: Version 4.00

Netgear Nighthawk X10 1.0.4.28

Netgear heeft even geleden nieuwe firmware voor zijn Nighthawk X10 AD7200 Smart WiFi Router uitgebracht. Deze router, ook wel als R9000 aangeduid, kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Zo kan hij niet alleen op de 2,4- en 5GHz-banden data verzenden en ontvangen, maar ook op de 60GHz-band en daardoor is er een theoretische doorvoer van maar liefst 7.200Mbit/s. Verder zijn er maar liefst zeven gigabit-ethernetpoorten aanwezig, waarvan er een aan de wankant zit, en twee usb 3.0-aansluitingen. Deze firmware-uitgave draagt versienummer 1.0.4.28 en is voorzien van de volgende lijst aanpassingen: R9000 Firmware Version 1.0.4.28 Bug Fixes: