Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

Hasselblad komt met camera die 400-megapixelfoto's maakt uit zes opnames

Hasselblad heeft de H6D-400c MS aangekondigd. De middenformaatcamera heeft een 100-megapixelsensor, maar met multi-shottechniek, waarbij de sensor zes keer wordt verschoven, kan het toestel 400-megapixelfoto's maken.

Gerucht: Microsoft werkt aan nieuwe Xbox One Elite-controller met usb-c

Er zijn foto's verschenen van wat een nieuwe versie van de Microsoft Xbox One Elite-controller zou zijn. Volgens geruchten krijgt de controller een ingebouwde accu en een usb-c-aansluiting. Ook zou het nieuwe model via bluetooth werken in Windows 10.

CCleaner 5.39.6399

Piriform, tegenwoordig in handen van Avast, heeft versie 5.39 van CCleaner uitgebracht. Met dit programma kunnen diverse onderdelen van Windows worden opgeschoond. Hierbij valt te denken aan tijdelijke Windows- en internetbestanden, maar ook aan overbodige rommel van een groot aantal andere programma's, waaronder Windows Media Player, Google Toolbar, Microsoft Office, Photoshop, WinRAR en ga zo maar door. Bovendien is het aantal programma's waarvan CCleaner de rommel kan opruimen, eenvoudig uit te breiden met het programma CCEnhancer.

Renders tonen passieve gpu-koeler voor Streacom DB4-behuizing

Er zijn renders online verschenen van een passieve gpu-koeler voor de Streacom DB4-behuizing. De fabrikant zou op het punt staan om het accessoire uit de brengen. De behuizing zelf is bedoeld voor volledig passief gekoelde pc's.

Chinese politie arresteert makers van cheats voor PUBG met hulp van Tencent

Het internetbedrijf Tencent, dat binnenkort PlayerUnknown's Battlegrounds uitbrengt in China, heeft de Chinese politie geholpen met het vinden van makers van cheats voor de game. Daarbij zijn 120 arrestaties verricht.

Klanten van ABN Amro hebben weer last van storing

Klanten van de Nederlandse bank ABN Amro klagen over een storing. De bank zegt in reacties op Twitter dat er problemen met inloggen zijn. Op het moment van schrijven lijkt de website van de bank in zijn geheel onbereikbaar te zijn.

Eerste verhaaluitbreiding Assassin's Creed Origins verschijnt op 23 januari

De verhaaluitbreiding getiteld The Hidden Ones voor Assassin's Creed Origins komt op 23 januari beschikbaar voor alle platforms. In maart volgt de tweede verhaaluitbreiding en eind februari komt de Discovery Tour-modus uit.

Microsoft-scam leverde criminelen vorig jaar zeven miljoen euro op in Nederland

Criminelen die zich voordoen als medewerkers van de Microsoft-helpdesk hebben vorig jaar in Nederland volgens de Nederlandse politie bijna tweeduizend slachtoffers gemaakt. Daarbij zouden ze zeven miljoen euro buitgemaakt hebben.

Google investeert in drie nieuwe onderzeekabels en breidt Cloud Platform uit

Google gaat in drie nieuwe onderzeekabels investeren, waaronder een eigen intercontinentale kabel tussen Los Angeles en Chili. De drie nieuwe kabels moeten eind 2019 operationeel zijn. Ook breidt Google zijn Cloud Platform uit naar meer locaties, waaronder Nederland.

Ontwikkelaars Theme Hospital kondigen nieuwe ziekenhuissimulatiegame aan

De makers van de game Theme Hospital, Gary Carr en Mark Webley, hebben bekendgemaakt dat ze aan een spirituele opvolger werken. De nieuwe game, genaamd Two Point Hospital, moet later dit jaar via Steam op de pc uitkomen.

Intel Compute Card CD1(C/P)64GK 0041

Intel heeft nieuwe firmware uitgebracht voor zijn CD1C64GK en CD1P64GK Compute Cards, met 0041 als versieaanduiding. De CD1C64GK beschikt over een Intel Celeron N3450-processor met Intel HD Graphics 500, terwijl de CD1P64GK beschikt over een Intel Celeron N4200-processor met Intel HD Graphics 505. Beide hebben verder 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen aan boord, samen met een Intel Wireless-AC 7265 voor netwerktoegang. De Compute Card is een computer op creditcardformaat, die via een aangepaste usb-c-aansluiting met allerhande apparaten verbonden kan worden. Intel richt zich hiermee op toepassingen in onder andere interactieve koelkasten, kiosksystemen, beveiligingscamera's en iot-gateways. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De veranderingen in versie 0041 van de firmware zien er als volgt uit:

Fraudehelpdesk laat phishingsite voor Tikkie-betaaldienst offline halen

De Fraudehelpdesk heeft op zijn website gewaarschuwd voor een inmiddels offline gehaalde phishingwebsite die erg leek op de officiŽle site van Tikkie. De nepwebsite maakte onder meer gebruik van de enigszins afwijkende url tlkkie.nl.

Chinese onderzoekers stellen voor ruimteafval te vernietigen met ruimtelasers

Chinese onderzoekers hebben een studie gepubliceerd waarin de mogelijkheid wordt onderzocht om ruimteafval op te ruimen door gebruik te maken van lasers die zich in de ruimte bevinden. Volgens het onderzoeksteam is dit in theorie haalbaar.

Nederlandse onderzoekers maken zonnecel die efficiŽnter waterstof genereert

Wetenschappers van de Universiteit Twente hebben een efficiŽntere methode ontwikkeld om zogeheten zonnebrandstoffen te winnen. Door de plaats waar zonlicht wordt opgevangen en de plek van de omzettingsreactie van elkaar te scheiden, wisten ze het rendement te verhogen.

Huawei introduceert midrangesmartphone met dualcamera en 18:9-scherm

Huawei heeft de P Smart-telefoon geÔntroduceerd, een toestel met een dubbele camera en een scherm met een 18:9-verhouding. De smartphone gaat 259 euro kosten en is in Nederland en BelgiŽ beschikbaar vanaf 1 februari.

'Geavanceerde Android-spyware infecteert alleen Italiaanse doelwitten'

Beveiligingsbedrijf Kaspersky heeft een variant van Android-spyware ontdekt die het zelf Skygofree noemt. De kwaadaardige software zou alleen doelwitten in ItaliŽ infecteren en afkomstig zijn van een it-bedrijf in dat land. De malware is actief sinds 2014.

GPU-Z 2.6.0

Versie 2.6.0 van GPU-Z is uitgekomen. Dit programma kan precies vertellen welke grafische kaart in de pc zit. Zo vermeldt het onder meer fabrikant, model, type, revisie en snelheid van de grafische processor, maar ook de hoeveelheid, type en snelheid van het geheugen. Hoewel de naam en het uiterlijk doen denken aan CPU-Z en PCI-Z, vergelijkbare programma's voor processors en pci-devices, zijn al deze programma's van andere makers. Sinds versie 2.4.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

Microsoft brengt Classic IntelliMouse in de Benelux op de markt

Microsoft start de verkoop van de Classic IntelliMouse in de Benelux. De muis is geÔnspireerd op de IntelliMouse Explorer 3.0 uit 2003 en bevat enkele eigenschappen die dat model ook had, aangevuld met nieuwe functies.

South Park: The Fractured But Whole komt wellicht uit voor Nintendo Switch

South Park: The Fractured But Whole komt misschien ook uit voor de Nintendo Switch. De game van uitgever Ubisoft is in de vorm van een placeholder op de website van een Australische winkel verschenen.

James Webb-telescoop doorstaat keuring na maandenlang verblijf in extreme kou

De James Webb-ruimtetelescoop, die waarschijnlijk in de lente van 2019 wordt gelanceerd, blijkt tests van NASA-wetenschappers definitief goed te hebben doorstaan, nadat het apparaat in december 2017 uit een zeer koude vacuŁmkamer is gehaald.

EvLeaks: Samsung Galaxy S9 komt op 16 maart uit

Samsung zou zijn Galaxy S9 op 16 maart willen uitbrengen. Dat beweert telecomjournalist Evan Blass. Samsung zei eerder al dat het zijn high-end smartphone tijdens telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona wil presenteren.

EA maakt Battlefield 1-map uit eerdere dlc voor iedereen beschikbaar

Electronic Arts maakt vanaf dinsdag de map Prise de Tahure van de They Shall Not Pass-dlc beschikbaar voor alle bezitters van Battlefield 1. De in juli 2017 uitgebrachte map was voorheen alleen te spelen door bezitters van een premium pass of de dlc.

Gerucht: Microsoft ontkoppelt Cortana en zoekfunctie Windows

Microsoft zou de zoekfunctie van Windows willen lostrekken van Cortana. Dat claimt Windows Central op basis van informatie van insiders. In plaats daarvan zouden gebruikers de digitale assistent aantreffen in het Actiecentrum.

KPN heeft oorzaak wifiproblemen Experia Box na maand nog niet gevonden

KPN is al een maand op zoek naar de oorzaak van de wifiproblemen waar klanten met een Experia Box V10 mee te maken hebben. Het bedrijf claimt inmiddels 'aanknopingspunten' gevonden te hebben, maar een oplossing laat nog op zich wachten.

BlackBerry onthult analysetool om kwetsbaarheden in autosoftware te vinden

De bestuursvoorzitter van Blackberry, John Chen, heeft Jarvis aangekondigd, een op servers draaiende softwaretool die is bedoeld om kwetsbaarheden te ontdekken in de software van bijvoorbeeld zelfrijdende auto's.

Windows-editie Final Fantasy XV komt in maart samen met Royal Edition uit

De Windows-versie van Final Fantasy XV komt op 6 maart uit, zo blijkt uit een aankondiging van Square Enix. Dat gebeurt samen met de Royal Edition-dlc, die onder meer een nieuwe dungeon en items toevoegt aan de game.

Transmission-bittorrentclient werkt aan patch voor rce-lek

De ontwikkelaars van de bittorrentclient Transmission werken aan een patch voor een rce-lek, dat door een onderzoeker van Googles Project Zero is gevonden. Hij demonstreerde een aanval via een kwaadaardige site op de webinterface van de client.

'Meer dan de helft van alle iDEAL-transacties is mobiel'

Currence heeft bekendgemaakt dat in 2017 meer dan de helft van alle iDEAL-transacties via mobiele apparaten plaatsvonden. Daarnaast maakte ook het betalen tussen consumenten een groei door in het afgelopen jaar.

HyperSnap 8.16.00

Hyperionics heeft versie 8.16.00 van HyperSnap uitgebracht. Met dit programma kunnen screenshots worden gemaakt van het hele scherm, van een venster of van een zelf te bepalen gedeelte van het scherm. Ook is een autoscrollfunctie aanwezig, waarmee screenshots kunnen worden gemaakt van vensters die groter zijn dan het scherm, bijvoorbeeld van een webpagina. Daarnaast kunnen afbeeldingen worden bewerkt. Zo kunnen pijlen, cirkels en tekst worden aangebracht. Vanaf versie 8.00 zijn er aparte 32bit- en 64bit-downloads, en is ondersteuning voor Windows XP komen te vervallen. Sinds versie 8.14.00 zijn nog de volgende verbeteringen aangebracht:

Qualcomm: Win32-apps hebben zelfde invloed op accuduur ARM-laptops als bij x86

Win32-programma's hebben geen grote impact op de accuduur van laptops met Snapdragon-socs. Dat beweert chipontwerper Qualcomm. De programma's draaien via emulatie x86-software en vaak gaat emulatie gepaard met verlies in prestaties en accuduur.

Render toont vermoedelijke Moto E5-smartphone

Er is een render verschenen die de vermoedelijke Moto E5-smartphone toont. De render laat een vingerafdrukscanner aan de achterkant zien, terwijl de huidige E4 die aan de voorkant heeft zitten. Er zit bovendien een logo op de scanner.

Koreaans e-sportsteam heeft stukje van olympische estafetteloop afgelegd

Het Zuid-Koreaanse League of Legends-team van e-sportsorganisatie KT Rolster heeft hun deel van de olympische estafetteloop met de fakkel afgelegd. De ervaren League of Legends-spelers waren de enige e-sporters die deelnamen aan de estafette.

AnyDesk 3.7.0

Versie 3.7 van AnyDesk is uitgebracht. Met dit programma, dat door oud-medewerkers van TeamViewer wordt ontwikkeld, kan een andere computer worden overgenomen om deze zo op afstand te beheren. Het programma is beschikbaar voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS, Android en iOS, al zit niet elk platform op hetzelfde versienummer. Het is gratis voor thuisgebruik, voor commercieel gebruik wordt of een eenmalige vergoeding gevraagd, of een lager bedrag per jaar. Het maakt dan verder niet uit hoeveel updates er tussentijds uitkomen. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

Nintendo: markt is nog altijd te klein voor virtual reality en 4k

Virtual Reality en games in 4k-resolutie zijn twee vernieuwingen waar Nintendo voorlopig niet in zal investeren. Dat zegt Philippe Lavouť, een directeur van Nintendo in Frankrijk, in een interview met de Franse technologiewebsite Les Numťriques.

OnePlus behaalde in 2017 een verdubbeling van omzet

De Chinese smartphonemaker OnePlus heeft bekendgemaakt dat het in 2017 een verdubbeling van de omzet heeft behaald. Deze kwam uit op 1,4 miljard dollar, omgerekend ongeveer 1,14 miljard euro.

'Dark Souls: Remastered wordt niet door de originele ontwikkelaar gemaakt'

De remaster van de originele Dark Souls-game wordt niet gemaakt door From Software, de ontwikkelaar van het origineel. Dat meldt Laura Kate Dale, die het bestaan van Dark Souls: Remastered en enkele juist gebleken details bekendmaakte voor de officiŽle aankondiging.

MacBook Air viert tiende verjaardag

Het is maandag tien jaar geleden dat Apple zijn eerste MacBook Air aankondigde. Het ontwerp van de dunne laptop inspireerde veel andere fabrikanten en is na de derde generatie van de Air uit 2010 niet meer gewijzigd.

Ontwikkelaars van Citra 3DS-emulator kondigen Nintendo Switch-emulator aan

Het team achter de Citra-emulator voor de Nintendo 3DS, heeft op Twitter een nieuwe emulator aangekondigd voor de Nintendo Switch. Vooralsnog is de emulator genaamd Yuzu alleen geschikt voor ontwikkelaars en draaien er nog geen officiŽle games.

Brit bekent het aanbieden van crypterdienst om antivirus te omzeilen

Een Britse man heeft bekend dat hij een dienst aanbood waarmee malwaremakers konden testen of hun kwaadaardige software werd opgemerkt door antivirusproducten. Daarnaast bood hij een crypterdienst aan, om detectie door antivirus te bemoeilijken.

Linux Kernel Mailing List-site was offline na stroomstoring door wasmachine

De onofficiŽle Linux Kernel Mailing List-site, kortweg LKML, was vorige week tijdelijk offline doordat de mailinglijst nog op het thuissysteem van een Nederlandse beheerder draaide. De man was met vakantie toen de stroom uitviel door een probleem met zijn wasmachine.