Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Nieuwsgroepen


Downloaden via nieuwsgroepen.

GoedBeterBest is alleen een portal die u helpt met het zoeken.
Dus alle software staat op andere websites u wordt doorgestuurd!
Wilt u downloaden via de bekende nieuwsgroepen dan zijn deze links onmisbaar!
Er is op hier geen illegale software, cracks, serials, torrents etc. te vinden.

GoedBeterBest wenst u veel download plezier!
Lees de disclaimer, klik hier!


Inleiding & Uitleg hoe downloaden via nieuwsgroepen.

Het werkt als volgt. Grotere bestanden of CD's of DVD's vol bestanden worden in stukjes geknipt, op het internet geplaatst om te downloaden en na het downloaden maak je er weer de originele omvang en structuur van. Hieronder zal ik een korte omschrijving geven hoe dat in zijn werk gaat en wat voor programma's je ervoor zou kunnen gebruiken. Je kunt het ook op andere manieren doen zoals via Torrents of P2P programma's, maar dat beschrijf ik hier niet.

 

-

Algemeen

Je kunt veel downloaden, als software, (DVD)films en ook Games. Het voordeel van het downloaden via nieuwsgroepen is dat het bijna altijd op volledige snelheid van je Breedband gaat en je niet hoeft te uploaden. Maar het is natuurlijk wel aan te raden om af en toe ook eens een film te posten (uploaden), het kan nl. niet altijd van 1 kant komen. Let op wat voor videosysteem je gebruikt, PAL of NTSC. De betere players spelen ook NTSC af, maar als dat niet het geval is moet je zorgen dat je een PAL film download, meestal staat dat in de titel van de bestanden.

-

Wat staat er op?

Als eerste moet je te weten komen wat er te downloaden valt en waar. Hiervoor zou je bijvoorbeeld de sites kunnen gebruiken, de een werkt via een programma, de ander via een gewone site en de volgende via een forum - | TIP | -> www.spot-net.nl, Ik adviseer eenieder die deze programma's gebruikt wel een donatie te doen, de particulieren die deze sites onderhouden maken namelijk kosten. Je zoekt daar op bijvoorbeeld welke film je leuk vind, onthoudt dan drie dingen:

* Wat zijn de bestandsnamen?

* In welke nieuwsgroep zijn de bestanden zijn gepost?

* Hoe oud is de post, als die te oud is zijn ze na verloop van tijd niet meer

   compleet te downloaden van de newsserver.

-

Zoeken

Zoek op naam van de bestanden die je moet hebben in het zoekscherm van het programma waarmee je in de nieuwsgroepen kan kijken, meestal is het eerste woord of het nummer van de bestanden voldoende. Je kunt ook op zoek gaan naar de zgn. *nzb file. In deze *.nzb-file staan alle gegevens van alle bestanden opgeslagen die je nodig hebt voor de download, zodat je niet alle afzonderlijke bestanden bij elkaar hoeft te zoeken.

Het is ook mogelijk om je eigen *.nzb file te maken, ga hiervoor bijvoorbeeld naar www.binsearch.info of http://yabse.com/

-

In de nieuwsgroepen kijken

Nu je weet wat je wilt downloaden zul je in de nieuwsgroepen moeten kunnen kijken, ik gebruik daar het programma Grabbit voor. Kijk op www.shemes.com. Een andere optie is Newsleecher www.newsleecher.com NIET GRATIS!,kijk naar de voorwaarden. Er zit wel een 30 dagen trial-mogelijkheid op.

-

Ingepakte bestanden

De afzonderlijke bestanden zijn meestal ingepakt in zgn. *.rar bestanden. *.rar bestanden kun je 'uitpakken' met Winrar

-

Beschadigd

Omdat de 80 tot 120 *.rar files die bij 1 download horen nog wel eens beschadigd zijn, is er een programma dat zgn. herstel-files maakt, de zgn. *.par of *.par2 files. Het extra downloaden van deze bestanden is erg gemakkelijk omdat het een onvolledige download kan herstellen, ik gebruik het gratis programma Quickpar.

-

News servers

In Newsleecher zul je je moeten aanmelden bij de verschillende newsgroepen alvorens je kunt downloaden. Voorbeelden zijn alt.binaries.ftn of alt.binaries.boneless. Bij een betaalde versie gebruik je de 'Supersearch' functie. Je moet hiervoor de beschikking hebben over een nieuwsserver, je kunt de nieuwsservers gebruiken die door je ISP (Internet Service Provider; leverancier van je internet aansluiting) geleverd worden, maar je kunt ook toegang tot nieuwsgroepen kopen, bijvoorbeeld op usenetserver of op easynews. Zelf gebruik ik de nieuwsgoepenserver van KPN-Planet deze is prima alleen de retensie dus hoeveel dagen de downloads beschikbaar zijn/is veel korter dan bij de betaalde servers.

-

Beginnen met downloaden

Zoek nu je bewuste *.nzb file op van het item dat je wilt downloaden in de bewuste nieuwsgroep, download het en open het. Grabbit / Newsleecher zal nu automatisch alle bijbehorende files in de wachtrij zetten om te downloaden.

-

De bestanden staan op je PC

Als je alles gedownload hebt (inclusief *.par of *par2 files) open je een willekeurige  *.par of *.par2 file. Quickpar opent zich en start de controle. Indien er herstelt kan worden kun je die opdracht geven, als er blocks missen zul je de ontbrekende bestanden opnieuw moeten zoeken en downloaden. Probeer daarna weer met Quickpar of het volledig is.

-

'Uitpakken' van de bestanden

Zijn je bestanden volledig en hersteld, open dan een willekeurige *.rar file en het uitpakken kan beginnen. Soms krijg je de DVD (*.vso en *.ifo) bestanden, maar soms krijg je ook een image file (*.iso of *.nrg), dat is 1 groot bestand. Deze laatste kun je niet zomaar op een DVD branden, maar die dien je via een wizard op het schijfje te branden. Zelf gebruik ik Nero.

-

Branden van de schijf

Het programma CopyToDVD is erg handig, omdat er in een mooie visual de tools van Nero overzichtelijk neer zet. Die kun je downloaden op www.vso-software.fr/download.htm.

 

-

Back Up maken van een DVD

Voor het omzeilen van de beveiligingscodes van DVD's voor het maken van een backup kun je DVDDecrypter gebruiken, te downloaden op www.dvddecrypter.com of u kunt AnyDvd gebruiken >>> Any DVD Download <<<

 

-

Bestanden te groot voor 1 DVD?

Voor het inkrimpen van de bestanden zodat je ze op 1 DVDtje kunt krijgen gebruik ik het programma DVDschrink, de download start automatisch. Dual layer DVD's zijn mij nog te duur op dit moment. Verder is het belangrijk bij het inkrimpen van je bestanden dat je de kwaliteit van het beeld boven de 70% houdt.


De meest gebruikte & onmisbare software.
Die u nodig heeft om te kunnen downloaden uit nieuwsgroepen.

>>> Download SpotNet <<<
Met SpotNet en of SpotLite zit je bovenop postings in nieuwsgroepen.

Wat is Spotnet?

Om te downloaden via usenet hebt u gewoonlijk meerdere programma's en websites nodig. Sinds de introductie van Spotnet is dat verleden tijd. Met dit programma zoekt u namelijk interessante downloads, waarna u de bestanden rechtstreeks binnenhaalt op uw pc. De data wordt automatisch gerepareerd en naar een afspeelbaar mediaformaat uitgepakt.

De categorieŽn en het aanbod zijn grotendeels hetzelfde als in FTD. Voorheen waren de spots enkele uren later beschikbaar in Spotnet, maar ook dat onderdeel is nu verbeterd. Zodra er iets in FTD wordt gepost, vindt u het niet veel later terug binnen het downloadprogramma.

Overigens kunnen gebruikers ook zelf spots toevoegen aan de database. Mist u bepaalde categorieŽn? Dan hebt u de mogelijkheid om ze zelf aan te maken via de filters in het linkerdeelvenster. Wanneer u een leuke post hebt gevonden, klik dan op Download om de data binnen te halen. Rar-bestanden worden automatisch uitgepakt. Verder is het mogelijk om het programma te minimaliseren naar het systeemvak en de lettergrootte aan te passen.

Daarnaast kunnen bezoekers reacties achterlaten. Al met al is Spotnet voor usenet-gebruikers een aanrader, omdat het uniek is dat u met een enkel programma direct uit de nieuwsgroepen kunt downloaden.Normaal gesproken hebt u FTD, Binsearch en SABnzbd+ (of alternatieve applicaties) nodig om films en muziek via usenet te downloaden. Spotnet combineert dit binnen ťťn interface. Het enige dat u hoeft te doen, is aangeven welke nieuwsserver u gebruikt en de bijbehorende inloggegevens opgeven. Versie 1.5 is aanzienlijk verbeterd vergeleken met voorgaande edities. Zo past u het aantal gelijktijdige verbindingen gemakkelijk aan zonder dat u hoeft te knutselen in een Kladblok-bestand. Daarnaast kunt u nu zelf een downloadlocatie instellen als u navigeert naar Bewerken / Downloadmap.

>>> SpotNet ( handleiding ) <<<

>>> Download SpotLite <<<
Spotnet heeft er een variant bijgekregen: SpotLite, een lichtgewicht programma en snelle Spotnet-client. Wilt u niets missen? Met deze versie van SpotLite krijgt u een perfecte TV-gids van wat er in de nieuwsgroepen te vinden is. Waar Spotnet wat zwaar en log is, is SpotLite de ideale lichte vervanger. Het speurt de nieuwsgroepen af naar spots, en toont deze in een elegant, eenvoudig overzicht.

Deze versie is daarom ideaal als aanvulling uw downloadprogramma. In tegenstelling tot Spotnet, zoekt SpotLite alleen de spots en toont de bestandsnamen en in welke nieuwsgroep de spots te vinden zijn. U kunt uw eigen downloadclient kiezen. Tevens kunt in het programma aangeven van welke periode de gegevens bewaard kunnen worden, om zo geen onnodige gegevens te bewaren.

Het programma heeft naast een Windows versie ook een Linux en Mac OS variant. Hierdoor kunt u het op de meeste computers installeren en gebruiken. Zodat u geen van uw favoriete films, muziek of programma's hoeft te missen.Sinds versie 1.0 van SpotLite, is het nu ook mogelijk om zelf filters aan te maken, zodat het programma volledig naar je eigen stijl en wens is aan te passen.Kortom, dit programma is de ideale aanvulling op uw downloadprogramma op ongeveer elk platform.

>>> SpotNet ( handleiding ) <<<>>> Download Quickpar <<<
Bestanden repareren, controleren en compleet maken!
Deze tool heeft u nodig met downloaden uit nieuwsgroepen!

>>> Quickpar ( handleiding ) <<<>>> Grabit - Gratis <<<
Een van de eenvoudigste binarie newsgoepen download programma.
Echt een toppertje.

>>> Grabbit ( handleiding ) <<<>>> Download Newsleecher <<<
( Indien Grabbit u niet bevalt! ) Bestanden downloaden uit nieuwsgroepen.
>>> Newsleecher ( handleiding ) <<<>>> Download Newsbin <<<
( Indien Grabbit en Newsleecher u niet bevalt! ) Bestanden downloaden uit nieuwsgroepen.
>>> Newsbin ( handleiding ) <<<>>> Download Winrar <<<
Winrar is het meest gebruikte tevens ook het beste inpak/uitpak programma.
Registratie is noodzakelijk indien u dit programma structureel gaat gebruikenÖ
Ook deze heeft u nodig voor uw uitpakwerk, indien u geen Grabbit gebruikt.
Grabbit pakt tevens voor u uit en delete eventueel indien u dit instelt de rar files
welke correct zijn uitgepakt. Wel even aanvinken in de configuratie.
Ik weet dat andere pakketten zoals newsleacher dit ook kunnen. Helaas heb ik hier
geen ervaring mee dus dit dient u zelf uit te zoeken. ( Handleiding / help aanwezig in pakket! )
NZB Files zoekmachine Binsearch

>>> Zoeken met Binsearch.net <<<


Resultaat per pagina:
Datum van plaatsing:
[Verander standaard setting, Klik hier!]

Zoeken in de populairste groepen Zoeken in andere groepen

Meer NZB Files zoekmachine`s

Via Bintube zoeken:
Via Newzleech zoeken:
Via NZBindex zoeken:
Zoekmachines en NZB-websites

>>> Mininova <<<
Neem een kijkje in de wereld van torrents!
>>> Azureus bittorrent tool <<<
Zonder meer de tool bij uitstek voor het downloaden via torrents.

Via onderstaande link kunt u zoeken naar torrents. Torrent search|| Downloaden index pagina| Software zoeken| Torrent search| Releases,download,virus|
| Nieuwsgroepen downloaden| Dvd ripping info| Gratis software| Download games & demo`s |